Selasa, 5 September 2017

TEMA HARI GURU AN-NUR ILMU MONTESSORI - BUG'S LIFE

 
Azfar Heryzal Mohd Faizal

Bersama guru dan rakan kelas Azfar
K-1 (4thn)

K-2 (5thn)

K-3 (6thn)

Family Bee
Azfar, Tr. Yana dan Uwais

bersama Dhia, Fina, Sofea n Hana
(mama n papa officemate mama Azfar)

Assalamualaikum semua.. hihihi sebenarnya n3 kalini adalah n3 tertunggak.. bila ni? hihihi
19 MEI 2017, sambutan Hari Guru (An-Nur Iman Montessori) Alhamdulillah, sambutan meriah dikalangan warga Nur Iman Montessori, ibu bapa juga dijemput hadir bagi turut sama meraikannya.. Smbutan Hari Guru kali ini bertemakan Bug's life... uall rasa? memang mama n papa Azfar plan tuk beli siap je lah kat kedai kostum kaann... TAPI? seharian mencari memang x ditemui, masa kian suntuk, google? mmmm memang tak lah kan nak meng google ni, ntahlah, mama x kreatif lah katakan.. kat opis sambil2 duduk2 fikir2 terfikir design kostum yang sememangnya simple, mudah n murah hihihhi.. dlm tempoh baki 3hari yg ada ni.. mama cuba realitikan apa yang terfikir dan tergambar di fikiran mama ni... tempoh penyediaan yg singkat, membuat Azfar teruja dengan Kostum yang Mama sediakan.. papa n Azfar memang sangt teruja n menyokong kerja2 tangan mama yang lastminit ni.. hihihi

"SELAMAT HARI GURU SEMUA GURU2 DI AN - NUR IMAN MONTESSORI"
Semoga budi kalian di dalam mendidik anak2 Syurga ini beroleh keberkatan, hikmah dan nikmat Dunia Akhirat..

Anugerah "BEST DRESS"
Alhamdulillah mendapat anugerah yang tidak dijangka.. plan hanya meraikan Tema sambutan Hari Guru sahaja.. 

Jom layan, dengan semangat n kegigihan mama wat kostum tuk Azfar, hihihi

1. T- Shirt lengan panjang Hitam
2. 3 Kain warna (Hitam, Kuning, Putih)
3. Snow cape
4. 2 button O
5. Gunting

Kain bewarna yang ku gunting mengikut design dan belang Bee

cantuman design kostum ku sambung menggunakan glue gun


Padankan ngan T-Shirt

padan dan sesuaikan



Jahit kain bewarna design Bee di atas t-shirt hitam

Siap di jahit pada t-shirt

Membentuk Kepak Bee

Cantum pada Kostum yang telah sedia

Kostum Bee (hadapan)

Kostum Bee (Belakang)

Kostum ( pandangan sisi)

Bahagian Kepala Kostum Bee
1. Snowcape
2. 2 button O (mata)
3. 2 Dawai Hiasan Gold
4. 2 Cotton Ball

Hiaskan Snowcape

Set Kostum Bee

Azfar siap mengenakan Kostum Bee




Tiada ulasan:

Catat Komen