Rabu, 29 Mei 2019

MENU BERSAHUR RAMADHAN 24 2019

Menu Bersahur Ramadhan 24 2019

Assalamualaikum semua pengunjung-pengunjung Halamanku.. Menu Bersahur arini, ku leburkan menu simple2 di pagi hari.. huhuhuhu mata x mo bukak, berat betul.. hujan di BSP wat lena n mata sukar di buka.. hihihi.. jom layan menu simple2 yang ku leburkan pagini..

Lala Kam Heong, Tauhu Lembut Goreng n Taugeh celur vs Sambal Kicap

Lala Masak Kam Heong

Tauhu Lembut Goreng n Taugeh Celur vs Sambal Kicap

resepi Lala Kam Heong - versi Heryzal

Bahan2
500 gram Lala
*1 Labu Bwg Besar 
*3 ulas bwg merah 
*5 ulas bwg putih 
*1 inci halia 
*3 sudu udang kering
2tangkai daun Kari (kalini buh daun bawang)
2 sudu serbuk kari
3 sudu Sos tiram
3 sudu sos cili
5 sudu kicap manis
3 sudu air asam jawa
garam n gula secukup rasa

Cara2
1. Kisar bahan bertanda *
2. tumis bahan kisar Bersama daun kari sehingga wangi n masak
3. tambahkan bahan sos, air asam jawa n serbuk kari, masak sebati.
4. masukkan Lala gaul sebati n reneh sebentar sehingga masak.
5. perasakan dengan garam n gula secukup rasa
6. tambahkan daun kari (kalini buh daun bawang)
7. setelah masak, boleh dihidangkan.. syedap..






Tiada ulasan:

Catat Ulasan