Sambal Kering aka Sira Kacang Tanah, Tempe dan Ikan bilis
Assalamualaikum semua... pepagi tak mo tepek menu bekpes.. nape? alah pagi tadi wat cekodot jek he he he..ni wat menu kudap2 alkisahnya.. aritu masa ader tetamu wat soto, antara rampainya kacang tanah goreng... time tu goreng banyak lak bakinyer... so dari tak tau nak wat aper.. kalau disira pedas selalunyer dia laju sikit lakunya he he he so masa keluar ke pasar malam aku minta SK beli tempe 2 keping... kalau kat bangi ni jarang bebeno nak jumpa tempe versi bungkus pakai daun tu.. so aku jumpa yang dia buh siap2 kat peket plastik.. kalau kat sini harganya RM1 so belilah dua... alah nak wat campur2 ngan kacang tanah yang ader tu.. so terhasillah Sambal kering aka sira kacang tempe n buh ikan bilis lebih2 sikit SK suker.. so jom layan ..
memang best selain kering, rangup tahan lama..
kalau kena gaya menyiranyer memang tahan..
Ini favoutite encik hubby ni, tp dia x boleh mkn kacang la....siap keluar atok nenek jerawat bagai muka dia.
BalasPadamAkk pulak, haaaaangin satu bdn dgn kacang...huhu akk
Samalah kak pb.. SK ermapun suker kudap2 gini.. lah tak leh mkn kacang lak siannyer kalau kuar segala tok nenek jerawat tu kak.. jenuh tu..kami ok lak takde alahan kacang.. Alhamdulillah.. he he he
Padamerma....laling akak suka kudap gini...
BalasPadampedas2 gitukan..
Kak Mas.. samalah kak SK suker.. betultu.. pedas2 manis n rangup he he he
Padammakan sambil tgk tv tak sedar habis sebalang.. hah ah ha memang dasar berkudap2 kan? kikiki
BalasPadamha ha ha cayalah.. tapi selalunyer memang lekalah jawabnyer kalau sambil ngadap tv tu he he he
Padamya allah sedappnye..
BalasPadamklu kasi kak akk sure licin sebalang sambil tgk tv nie..:))rajin btl erma nie.
Kak Zila.. meh2 kak kalau dekat lama ku hulurkan kasih mesra kacang siraku itew.. he he he rajin tu idok ler kak cuma kekadng datang angin kus-kus tu memang menjadi gak he he he
PadamKak Zila.. meh2 kak kalau dekat lama ku hulurkan kasih mesra kacang siraku itew.. he he he rajin tu idok ler kak cuma kekadng datang angin kus-kus tu memang menjadi gak he he he
BalasPadamSalam ziarah...kegemaran kak Ros nih...perut berbunyi la pulak he.he...
BalasPadamsalam ziarah kembali.. tqvm sudi singgah blog yang tak seberapernyer neh.. he he he samalah kita kak Ros.. layan wat kudap2 sedap he he he
Padamsedap! tp kita mmg suka yg pedas habis...taknak manis gula semua tuh. bila dah kering, masuk botol..bawak gi kejer...jimat duit belanja makan:)
BalasPadamwah.. best tu.. lagi pedas..lagi berapi lagi sedap he he he.. cumal tulah erma wat ni manis2 sikit.. buh dalam botol bawak gi keje.. silap2 sambil ngadap pc leka mengunyah he he he.. tq singgah blog erma..
PadamWHATSAPP TO 019-7464058 NOW...!!!
BalasPadamSAMBAL GORENG TEMPE (HITAM) :
200g : RM6.00
300g : RM9.00
400g : RM12.00
500g : RM15.00
600g : RM17.00
700g : RM19.00
800g : RM21.00
900g : RM23.00
1kg : RM25.00