Jagung Rebus
Assalamualiakum... maaf kengkawan tak tau naperlah x sempat.. ntah bz kot tak.. ni musim2 kursus... namapun dah tersenarai.. Kursus 3hari 2mlm kat PD.. semoga diberi kesihatan untuk join Kursus Membina Pasukan Berjaya Insayaallah... Ok lah nak tepek n3 hasil tuaian lagi masa gi Cameron Highland.. he he he Jagung.. rebus jek.. tapi tak berapa nak rebus.. sebab org jual tu kata celur 2-3 minit jek.. kalau kat CH tu diaorang kukus jek.. untuk mengekalkan kemanisan n kesegaran... tgk tang butir2 jagung tu pun agak berlainan dari biasa... dia panggil Jagung Madu Susu.. tu yang ader butir yang putih2 tu... jom layan...
Saiz sederhana besar.. ni sebelum rebus...
wokey... dah rebus dah boleh makan...
sedapkan jgg ni ade yg panggil jgg mutiara haritu akak beli jugak kukus 5 min je tpair kena panaskan dulu
BalasPadamTo : Chikmimi
BalasPadamsalam akak.. lah yer ker? macam2 nama... ha'ah kak memang sedap.. manis..
wah kalu bakarpun sedapkan.. mmm akupun suker makan jagung...
BalasPadamsedapnya jagung ni lama tak mkn jagung fresh....erma,sama lak nama suami kita yer..tapi nama suami akak faizal jer..btw selamat berkursus yer..:)
BalasPadamTo : Salina
BalasPadammmm betultu.. mcm2 leh wat ngan jagung ni.. ermapun sukeerrr sedap..
To : Kak Nieza
BalasPadammemang sedap kak.. lah yer ker kak nama suami kita sama... he he he kebetulan.. tq kak.. erma mula kursus minggu depan...
anak saya mmg suka makan jagung rebus,tak muak2.saya lebh suka makan jagung bakar.nyammm...
BalasPadam