Isnin, 28 Mac 2011

Bercuti Ke Cameron Highland

Maaf  kepada semua kengkawanku... hu hu hu semalam n3 x sucsess tak tau bila so... ni kita refresh n3 semalam.. tq
Assalamualaikum semua... morning2 semoga di pagi Isnin ini semua ceria untuk memulakan minggu...
ok lah n3 kalini nak tepek cerita percutian kami.. jangan mare.. harap2 takde yang nak termuntah tgk n3 ni he he he SK ni seorang yang suker buat kejutan n suker jenjalan.. rasanyer ni dah kali ke 2 gi Cameron sepanjang tempoh perkahwinan.. cuma first tu x berapa sihat tu yang SK plan nak repeat balik he he he syukur Alhamdulillah.. tqvm sayang sudi bawa ayang he he he he... sebenarnyer aku memang sukeerrr gi tempat camni.. rasanya penuh ketenangan selain nyaman... Percutian kalini.. kami menginap 3 hari 2 malam.. cukup puas hati lebih daritu..he he he jom layan gambo ...

 


Lepak manggis...Ni kami jenjalan kat Rose Wiley..
Macam2 bunga ader.. subhanallah.. cantik2


SK.. layan.. kalau x mau terlelap he he he

Kaktus pun banyak...

wokey.. kalau ke sini buah2an n sayur2an jadi pilihan..
Limau ni besar n manis 1kg RM 7.. byk beli..
Kat Uncle Sam

Ni layan Kat Raju's Strawberry

mmm sedap nyer...

Blh stop tuk layan Kelapa Laut.. saja nak SK try.. dia x pernah katanya..

SK teruja.. sedap lemak manis..


Ladang Agro Al-Mashur..

mmmm Anggur... tapi x masak lagi...


Jom main petik2 best tu...


Shopping Teh


Ni kat Big Red Strawberry Farm

Salad yang menghijau.. ni baru tanam...

va va va va tgk tu merimbun n boleh dituai...

Pokok Lobak Putih.. segar2



Tengok dari jauh cam karpet kan? kan? kan?

Jom Possing...



Comel tak? ha ha ha

mmmm malunyer.. tgk SK tu.. tqvm sayang..
semua kata SK romantiq he he he...

cuaca dingin... hujan tu..

ni lepas hujan tgk belakang tu kabus.. x nampak Equatorial Hotel


Kat Smokehouse..

SK

aku lak.. ni pun nak gerimis...


syukur ader yg sudi nak ambil gambar kami..




Taman AgroTec MARDI



Tiket nak masuk















Ni Spesis Labu.. beso...

Ni lak Spesis Petola..

Gi Pasar Malam..

dulu P.Malam Hari Sabtu.. ni hari2 ader.. maklumlah ramai pelancong
Jangan tak borong




ha.. memang beli..



Sempat singgah lumut..

hu hu hu tetiba bateri Kong... sabo jek...
Ok t tunggu menu dari Hasil tuaian di Cameron Highland Ok...



8 ulasan:

  1. waaaahhhh swettttttttt nye!!!

    BalasPadam
  2. Selamat petang Erma,

    Ishh...patut lah lama tak nampak, ghuper nyer pergi mkn angin ya....hehe nape tak ajak kak nur?
    Hehehe akak nak kacau daun pulak...hehehe

    BalasPadam
  3. wahhh..seronoknya bercuti.....
    kak mas geram tengok anggur tu....he..he..

    BalasPadam
  4. To : Si Dara
    tq tq tq tq he he he he tq sudi singgah...

    BalasPadam
  5. To : Kak Nuridah
    he he he Kak Nur... kalau dapat gardering ngan kengkawan Blog meletup gak kan? nampaknyer parti Dapo.. mcm2 resepi n menu ader seronoknyer... Kak jgn kacau daun.. kita petik daun wat teh he he he..

    BalasPadam
  6. To : Kak Mas
    he he he layan SK nak repeat bab aritu gi x sihat.. betul tu kak.. Subhanallah sampai kat M'sia pun dah leh tanam...

    BalasPadam
  7. wah bestnyer bercuti.. dapat mkn buah2an n sayur segar... ader ker? join..

    BalasPadam
  8. To : Salina
    he he he memang best... arang dah belanja lagi best ye tak? tapi betullah.. tang buah n sayur tu.. memamng seronok...

    BalasPadam