Jumaat, 6 April 2012

Pengat Pisang & Keladi

Pengat Pisang & Keladi
Assalamualaikum dan salam jumaat semua.. moga semua sihat2 n happy2 jek.. sekejap jek masa berlalu...dah sampai hujung minggu.. ni erma baru dapat pekeliling untuk cuti Umum Pertabalan Yang Dipertuan Agung.. minggu depan hari Rabu 11 April.. Alhamdulillah mmm cuti lagi.. he he he.. Oklah ni nak tepek menu pangat yang jarang2 ader kat list menu dapo ku he he he.. tapi sesekali layan sedap gak kan? lagipun neh hasil tuaian masa balik kampung minggu lepas.. he he he bila tuaian dari kampung neh.. daun pandan pun fresh.. kalau idok.. taram pes pandan jek jawabnyer he he he.. masa bawa dari kampung memang banyak pisang.. mendapatlah juga jejiran sebelah umah n kengkawan opis he he he  bila dah ader pisang, ++ ader keladi.. so terjadilah menu pengat neh.. lemak keladi n harum pisang yang membuka selera... jom layanmenu mudah n sedap neh.. he he he

Pengat Pisang & Keladi

14 ulasan:

  1. Assalam Dik...wah pepagi dah siap berpengat ni....Reena anak Akak suka sangat pengat pisang!

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'salam kak watie he he he tu lah kak sesekali layan pengat best gak.. lah ye ker Reen minat pengat pisang leh join SK he he he

      Padam
  2. erma...
    meh semangkuk pengat tu..
    sedappnya trngokk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Mas.. meh erma tapau kan pengat Pisang +keladi neh.. sedap he he he

      Padam
  3. Balasan
    1. meh meh cepat.. karang habis he he he

      Padam
  4. sedap ni erma ghumah akak selalu ada nisebab ada peminat heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Mimi.. wah ader peminat pengat.. memang kena lah neh.. meh kita lepak sama makan pengat he he he

      Padam
  5. Assalamualaikum adik Erma yg cun,

    hehehe...wah ada pengat...sedap ni kalau bagi akak semangkuk itu jam jugak akak telan...hahaha...betapa gelojoh akak mu ini!!Hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'salamwarahmatullah kak Nur cayang he he
      ha ha ha, tapi memang sedap kak.. meh join.. sambil sembang2 sedap hirup pengat he he he

      Padam
  6. Salam erma wah sedap tu.. ni menu feberet kami sekeluarga.. eh, mak dah sihat? aritu dengar mak ko jatuh ? moga cepat sembuh.. sedap tu mkn pengat keladi hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'salam lina.. Alhamdulillah dah beransur pulih..betul tu aritu mak jatuh masa rewang kat dewan..tqvm atas doa.. memang best.. menu kampung neh.. memang tak jemu menikmatinya..

      Padam
  7. Salam...Sedapnya dapat makan pengat di petang hari...Tapi sejak dah kerja ni dah jarang masak pengat sebab bila malam tu, mana nak ngadap pengat lagi kan..hujung minggu banyak plak agenda lain...

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'salam.. kak Sue..betullah kak.. balik keje dah malam kadang terus dinner jek.. nak layan memang time wekend.. tapi tu lah kadang time weekend tu agenda dah panjang menanti he he he

      Padam