Khamis, 6 Mei 2010

Cucur Udang vs Cicah Sambal Sos


Cucur Udang vs Sambal Sos

Salam semua selamat pagi.. dah bf.. lama tak n3 menu bf coz selalu wat menu sesenang..n dah pernah n3 (menu ulang) tapi kali ni nak n3 menu bf kami... ni sebenarnyer SK request.. tapi die request Jejemput atau cekodok... si budak aku ni tetiba terajin lah pulok ngan stok yang ader maker terhasillah menu cucur Udang di pagi hari ni... jom join.. syedap n banyak tu... tapau gi keje skali...

Cucur Udang...

Cuma versi Cucur Udang kali ni aku cacar/cincang udang n lebur terus.. bukan aper.. baru rata semua sebati ngan Udang... kalau makan kat umah selalu wat yang sekoq lepak manggis kat atas cucur tu.. yang kali ni lebur terus dalam cucur.. bleh cam tu.. memang syedap..

Sos Kuih Udang, Alor Gajah
Tang Sambal Cicahan ni.. tu dia, sebelum ni selalu wat cicahan sendiri... tapi kali ni aku guna Sos yang Alin (Pensyarah Asasi) officemate aku bagi... dia kalau balik Melaka x lupa... bagi ole2 termasuklah Sos ni.. memang syedap n menepati citarasaku... Tq Alin..Memang best...





3 ulasan:

  1. nyum nyum..tengah makan cucur udang nih..mesti garing n lembut kan..pehh..ada lak cicah readymad lagi la.mm resepi?ada perap ngan yis kering dolu ke terus lebur je?

    BalasPadam
  2. To: Izzah...
    Salam... nak tepek resepi ke? leh leh leh izzah lagi terrer he he he ye betul erma buh yis kering.. tunggu dlm 15-20minit bila goreng memang akan kembang... yeh garing diluar n lembut di dalam...

    BalasPadam