Rabu, 7 April 2010

Ayam Panggang vs Thai Sos

Ayam Panggang vs Thai Sos
 
Salam semua.. n3 kali ni.. menu yang aku try n error he he he boleh camtu? maklumler sayer budak baru belajar... kalau salah tolong tunjukkan... tapi hasilnyer memang best.. cumer ader gak over hangus n kering he he he... tapi tang tu yang SK n aku suka ratah.. tang sos tu aku + - he he he he tapi hasilnyer memang memuaskan n boleh masuk list kah kah kah.. kekadang teringin nak cuba menu member2 tapi x cukup barang.. so.. selalu try wat resepi2 bila ok... he he he bleh syer n simpan dlm list he he he..
 
 
Ayam Panggang vs Thai Sos

Bahan-bahan..
  • 1/2 ekor Ayam
  • 3btg serai
  • 1/2 inci halia
  • 1/2 inci lengkuas
  • 3 ulas bawang putih
  • 3 sudu cili kisar
  • 1 sudu serbuk lada hitam
  • 1 sudu sos tiram
  • 3 sudu madu
* semua bahan dikisar n digaul.. perap ayam 1-2jam... panggang 40-45 minit atau sehingga masak..

Bahan-bahan Sos
  • Sos Thai secukupnyer
  • 5 ulas bawang putih
  • 5 tangkai cili merah
  • 1/2 inci halia
  • 1-2 sk cuka
  • 3 sudu sos cili
 * kisar n gaul sebati semua bahan.. dan perasakan.. memang best.. reneh 2-3 minit... siap n boleh di curah n makan bersama ayam panggang tadi.. boleh mencuba..

2 ulasan:

  1. salam erma...dh mkn tghari yer?x ajak k.atie pon mkn ayam panggang tuh!mkn ngan SK jer huuuuu...menjejes2 airliur tgk sosnya tue!

    BalasPadam
  2. Salam K.tie... malulah... resepi cubaan katanyer.. tapi blh try kak cewah.. cubaanku menjadi he he he..

    BalasPadam