Khamis, 23 Februari 2012

BERCUTI KE BANDUNG INDONESIA

 Kenangan di Kawah Gamas, Tangkuban Parahu

Salam bertemu kembali kepada semua pengunjung2 dan sahabat2 alammayaku ... cam lama tak bersiaran n berkemas umahku ini.. kesihatan yang x mengizinkan n dilanda kesibukan.. sesi perkuliahan baru bermula so memacam nak ready di samping meeting2 yang mendatang ni... oklah n3 kalini inginku abadykan kenangan ku bersama SK bercuti ke Bandung Indonesia.. ye lah selama ni dengar jek kengkawan yang sibuk bercerita keseronokkan bercuti ke bandung n Alhamdulillah tercapai impian nak ke Bandung.. angan2 ni lama dah time bujang lagi ngan member kamcing aku si Hana tu... he he  sekarang baru mendapek.. tqvm kat SK yang bebetul wat kejutan merancang percutian ini... aku gi 8 Februari - 12 Februari 2012 alhamdulillah jom layan sambil cuci mata erma story.. jangan boring tau.. n3 terpanjang ni.. he he he

Persediaan.. Paspord n tukaran matawang Rupiah

JUTAWAN... RUPIAH ha ha ha
macam2 gambo ader he he he

penerbangan kami diawalkan 6.30pg hu hu hu sabo jek..
ni sesiap solat kat LCCT.. jom ke balai pelepasan antarabangsa..

Alhamdulillah settle..

menunggu..

20 minit sebelum kapalterbang mendarat.. kami diminta mengisi beberapa borang
bolehkan... bagi borang camtu jek.. Alhamdulillah SK selalu bawa pen kemana2
kecoh dlm flight cari pen sabo jek..

memacam nak isi.. cam insafkan.. borang guna bahasa Indonesia..
moralnyer... mereka memang bangga ngan bahasa mereka..


Pemandangan... huh menunjukan kepadatan penduduk..

Alhamdulillah sampai pada kul 8.30pg
penerbangan yang lancar n ketibaan yang sangat awal..

balai ketibaan yang sangat sederhana.. agak sesak menerima satu2 ketibaan..
dilarang mengambil gambar.. he he he


selesai ngan urusan bagasi..
kami bawa beg sandang jek.. simple..

ok naik teksi menuju ke Hotel penginapan...
SK ambil gambar tuk menjamin keselamatan.. manalah tau ye tak?
Alhamdulillah memang Pak Didi banyak membantu..

happy..

Hotel Perdana Wisata
SK pilih nak lepak Hotel yang berdekatan ngan Pasar Baru (Tempat Shopping)
dlm 15 minit berjalan kaki.. he he he

Check In time.. Alhamdulillah seawal 9.30pg kjami dibenarkan check in.. 
kami memang lalok bab bangun seawal 4pg nak ke lcct untuk penerbangan 6.30pg.. 
memang nak rehat dulu he he he

Dekorasi yang simple tapi best.. tak semak tengok..

tunggu sementara bilik ready..

ader kolam renang.. simple

Telefon Kiri SKnyer walau ader gambo aku.. SK memang suker..
belah kanan H.p aku...he he he terkejut bab tetiba h.p aku berubah time..
time Indonesia awal 1 jam..
sebenarnyer aku pakai Bill Celcom.. n diaktifkan IDD Alhamdulillah tqvm Celcom..

Alhamdulillah selesa n memuaskan..

posing2 sikit..

boleh camtu? he he he

ok.. jom ronda2 Pasar Baru..


Bangunan ini sebenarnyer mempunyai 8 tingkat..
comel tak sigboard die ha ha ha.. bahasa menunjukkan bangsa ..

macam2 ader..

lagi..

mmm..

Senyum.. tak perlu kata aper2

ha.. aper tu.. menunjukkan kreativiti menarik minat kanak2 solat..
telekong Spongebob he he he

Pakaian..

he he he berminat nak beli..

he he he

emas kat sini murah tapi kandungan ermas tak macam kat m'sia..

sibuk cari lace.. member kirim..
sangat banyak pilihan n murah giler... he he he ramai org shopping tuk kawin..

SK sukeerrr

makanan..

macam2 ader..

warung jalanan..
tak try.. kami x berani nak try..

lagi..


Jom bekpes...
Alhamdulillah.. masakan yang boleh diterima..

menu pilihan..

Aku makan bubur sedap..

SK ..

menu bubur n roti bakar

Nasi goreng, mee hoon goreng, sayur goreng..


possing

lepak2 lepas bekpes


posing2 jom kiter jenjalan..

aper yang uniq
Ubi Bakar Cilembu (Keledek Bakar)

pemandang pokok2 pain..

Taman Wisata Alam Gunung Tangkuban Parahu
Kawah Gunung Berapi (tak aktif) n terletak di kawasan tinggi..


dipuncak..

Kawah Gunung berapi yang tak aktif..

possing...


jom kami nak menapak turun ke Kawah Gamas.. 2.2km
penat dah tentu tapi teringin jejaki kaki ..

jual barangan dari batang pohon... uniq.. corak semula jadi kayu..


 hu hu hu penat2
biar lambat asal sampai

 mmmm
senyum..

 Kawah Domas
kawah gunung berapi yang akhir meletus pada 1987
akhirnya tiba..gak.. penat tu..


 subhanallah walhamdulillah walailahaillah Allahu Akbar..
hanya itu yang mampu terucap..

 rendam kaki kat kolam air panas..

 belerang yang terhasil dari proses bumu..
memang time kami berjalan terdengar perut bumi yang menggelegak..
cam tunggu masa nak meletus takut gak..

 wap disana sini.. panas..

 ok nak balik dah..


 perjalanan pulang.. kat sini cam Cameron Highland.. tanah tinggi kawasan pertanian..
cuaca sejuk.. tapi x singgah bab mula gerimis nak hujan..

 Jom makan..

 Restoren Sangkuriang


Order..

 mmm alhamdulillah byk menu x paham so oder yang senang2 ajek he he he



 Sayur Kangkung Goreng..
macam2 ader dlm tu.. puas hati n sedap masakannyer..

 Ulam sambal belacan

 Ayam rempah.. rasa cam ayam penyet..
pun sedap..

 Jom makan..

mahalkan ribu2 tuk makan
he he he ratus ribu rupiah.. he he he jgn marah..

 Jom Shopping..
tapi cuaca kureng sikit.. hujan rintik2 tapi redah gak he he he
SK sangat x-cited lelagi barang kulit so aku tukang snap2 gambo he he he




 macam2..

 pilih mana suker murah2

 possing2

 byk tempat shopping

 jual senapang tepi jalan jek..

 sempoi..

 shopping..

 SK teruja.. he he he

 barangan kulit Asli best..

 ye ye ye...

 lagi..

 SK cari Jaket kulit..banyak pilihan n murah..


lagi barangan kulit nak beli h.bag n wolet

 tu dia he he he

 mmm macam2


 kesesakan yang menyesakkan hu hu hu

 Replika Kasut..SIBADUYUT
Kasut n barangan kulit Asli..
cuaca x mengizinkan .. gambo kureng..

 wah...

 mmmm..

 he he he..

 jangan tak beli he he he

 kompomlah Sayang he he he

gi Rumah  Buah-buahan

 macam2 ader n dijamin sedap n manis..aper lagi.. he he he

 beli tuk makan2 x bawa balik malaysia pun..

 tapi memang best n puashati..

yiipppyyy.. letih2 mkn buah + tenaga he he he

 shopping2

 SK suker shopping..



Dah letih.. dinner kat bilik.. so telefon n order jek..

 menu dinner yang sedap n mengenyangkan.. Alhamdulillah..

 Set Nasi Ayam Penyet & Sandwich Tuna Special

 Bekpes hari terakhir..

ambil menu berat terus he he he

 shopping2 lagi tapi kat sini menang lagi best.. murah cantik n berkuality..

 possing sebelum masuk..

 amacam.. sini SK shopping sakan..bg pihak aku ha ha ha

 Aku ikut jek.. ole2 tuk Bonda n MIL

 tuk akupun SK beli dia memang suka.. akupun suker tgk dia shopping..

kat sini best tapi x leh snap gambo yer.. yang terlepas kira halallah..
ader bayk lagi best cam kasut2 kulit..
 
 shopping2

ok checkout time...

he he he memasing bawa beg sandang simplekan? he he he

checkout n bayar bill2 aper yang patut..
 
 sebelum pulang kami ke Kartika yang terkenal dengan makanan, kuih muih n manisan..

 pebagai kek n brownies.. tak beli bab cam sama kat m'sia

 coklat.. x beli gak bab meriah lagi kat langkawi
he he he boleh camtu?


 sekut2 n kopok2 he he he










 aper yang menarik? Kerepek Ubi Pedas ha ha ha snap jek x beli..

 beli sikit bab uniq..n comel..

 SK bayar..

 Siap.. he he he jom pulang

 sampai2 jek pintu balas berlepas..
so nak masuk memang tunjuk tiket penerbangan n pasport

 ni lah barang kami yang nak checkin kat kargo.. satu beg jek.. he he

 Selamat Tinggal Bandung Indonesia..


 Alhamdulillah kami selamat sampai ke Malaysia..

 inilah beg kami...
aperpun Alhamdulillah atas kesempatan yg diberi kami melawat ke negara orang..
aperpun bak kata pepatah.. 
"Hujan Emas dinegara orang,
Hujan Batu dinegeri sendiri... Baik lagi negeri sendiri"
Banyak x snap gambar bab kami mengalami kesulitan... hu hu hu plug tak mach so sukar nak cas bateri.. sabojek.. hasil usaha SK cari kedai eletrik alhamdulillah bernyawa semula kamera n h.p...
semuanya kenangan terindah buat kami...
Khas tuk SK tqvm Sayang... semoga Allah permudahkan n memberkati hidup kita bersama he he he

29 ulasan:

  1. erma bestttttnya bila la akak buleh p huhu kalau dr Penang kena p Jakarta ,kalau Bandung kena ex KL

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Kak mimi he he he Alhamdulillah kak best.. lagi best bagi penggemar shopping.. memang tempat membelibelah.. o yeke kak terus ke bandung takde? meh turun bangi dulu t erma anta lah ke lcct he he he

      Padam
  2. Assalam erma, ptt la lama senyap je, p bandung tak ajak akk huhu, best tgk pic erma

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah! rindu sama Bandung.. banyak Erma amek gambar ya, rajin, akak amek sikit jer, ribut2.. hehe

      Padam
    2. salam kak Sari Yusa tu lah kak.. jenuh wat n3 he he he tu pun bateri kong bab plug x sama.. ha... rindu shoping di Bandung yer.. jo kak g lagi.. he he he

      Padam
    3. w'salam kak Rosaliza.. he he he tu llah kak.. bercuti satu hal.. balik bercuti demam lak he he he n3pun dah lambat.. ha ha ha pestime g lah kak.. pasni jom kita g sama2 he he he best gak g reramai nikak.. he he he

      Padam
  3. Salam...wahhhh best nya coti-coti Bandung...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kak Nenie.. he eh he tang gi coti2 memang best hahahaha lelagi kalau free org belanja he he he jom membelibelah kat Bandung murah n berbaloi kak he he he

      Padam
  4. salam erma..bestnya bersoping sakan kat bandung ya.Tgk handbag & kasut tu buat k.atie gerammm.InsyaAllah rezeki,sampailah nanti.Aminnnn

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'salam kak Atie he he he tu lah kak.. sesekalai layan SK shopping memang tak larat.. tapi tang barang kulittu kak.. memang puas ati n berbaloi kat bandung he he.. Insyaallah ader rezeki sampai kak.. he he he

      Padam
  5. Menariknya percutian Erma & hubby ke Bandung,mmg tempat shopping sakan...teringin jugak nak pergi ni... :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Lina ha'ah kak.. Alhamdulillah tang shopping tu memang x menghampakan.. kalau wat bisness memang berbaloi2 sesangat bab mudah sesangat kak.. Insyaallah ader rezeki akak lak shopping kat bandung

      Padam
  6. bila tengok gambar ni teringat masa pergi tahun lepas... teringin nk g lagi..

    BalasPadam
  7. lah ye ker dah gi tahun lepas... kita juga yang baru ader rezeki tahunni.. bab shopping memang akan teringin nak gi lagi he he he he

    BalasPadam
  8. salam akak, nak tanya .. beg deuter yg husband akak bawak tu bawak naik cabin ke check in kargo time nk pergi jakarta?

    BalasPadam
  9. Assalamu'alaikum. Salam tuk yang punya blog ini. Tuk yang mau bercuti ke bandung bisa coba layanan dari MalaysiaBandung.com, harganya murah dan pemandunya ramah pula. Tolong untuk ditampilkan ya kakak komentarnya

    BalasPadam
  10. Salam semua,

    Untuk quotation Perkhidmatan Transport & Supir di Bandung mahupun di Jakarta, boleh hubungi, sms @ email ke :

    sms/call/whatsapp : +6281221401090 (Iwan Setiawan, Bandung Indonesia)
    tel Office : +622261699456
    email : setiawantransport@gmail.com
    website : www.setiawantransport.com
    or can
    sms/call/whatsapp at : 0173029722 (Bella @ Ila, Cheras Selangor)
    email : syabilah@gmail.com

    Company Travel Agen 100% milik orang ISLAM dan semua pekerja adalah 100% orang ISLAM

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    BalasPadam
  12. FYI NEED DRIVER IN BANDUNG?

    RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
    1 CAR FOR 2-7 PEOPLE

    DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 425.000 / 129 RM / USD 42.5
    INCLUSIVE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    LEMBANG AREA : RP 525.000 / 160 RM / USD 52.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    CIWIDEY AREA : RP 625.000 / 190 RM / USD 62.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DOWN TOWN + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    GARUT AREA : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DOWN TOWN + GARUT ( KAMPUNG SAMPIREUN, ASEP STROBERI )
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    DROP OFF JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    HOMESTAY + ONE DAY BANDUNG CITY TOUR: RP 900.000 / 273 RM / USD 90
    INCLUSIVE:
    > STAY 2D1N at PESONA BALI RESIDENCE FOR 4 ADULTS AND 2 KID UNDER 5 YEARS, 2 BEDROOM, EACH BEDROOM IS QUEEN BED)
    > BREAKFAST FOR 4 PAX
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    KAMI ADA PULA MOBIL LAINNYA FOR 7 PAX, 10 PAX, 11 PAX, 14 PAX, 17 PAX, 29 PAX, 35 PAX, 45 PAX, 47 PAX, 55 PAX

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    LINE : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web :http://sopirdibandung.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    cp : aulia

    BalasPadam
  13. •Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. Iwan ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan (Company Name : Setiawantrans Group)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.
    Program Free & Eazy

    Harga kereta Avanza @ Apv Suzuki (sewa kereta, upah supir, petrol & parking) :
    Bandung City Tour
    = Rp425 ribu/perday (8 pagi - 9 mlm @ 10 mlm)

    No. H/P(call,sms, whatsapp): +6281221401090 ;

    Email: setiawantransport@gmail.com ;

    No Office: +622261699456 (call only) ;

    Facebook add : setiawantrans@gmail.com ;

    Company 100% milik orang Islam

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam
    Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

    Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

    Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

    KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

    Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

    Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, fee parking tiket, makan pemandu.

    Pemandu Bandung Sedia Perjalanan dengan Anda. Pemandu Bandung berpusat di Bandung. Pemandu bersedia untuk menerima banyak pesanan. Mereka boleh menyediakan banyak jenis kereta. Dari minivan kecil sederhana sehingga bas besar. Harga kereta boleh dipratonton dalam harga kereta lengkap. Harga termasuk kereta, pemandu , petrol, letak kereta dan tol. Kebanyakan pemandu Bandung tahu sedikit bahasa Inggeris. Mungkin anda memerlukan panduan berbahasa Inggeris juga. Pemandu Bandung boleh menyediakan keperluan anda semasa perjalanan. Malah bagi pakej makan. Dengan Pemandu Bandung anda membayar harga hanya untuk menyewa kereta , perkhidmatan pemandu dan petrol dalam satu harga. Anda juga boleh hanya membayar kereta dan pemandu tanpa petrol jika anda want.Anything yang tidak disebut di sini boleh dibincangkan dengan lebih lanjut melalui e-mel jika anda memerlukan destinasi yang berbeza. pemandu berbahasa Inggeris yang tahu Bandung juga
    Anda boleh berbincang tentang di mana untuk pergi dan mencari hotel yang anda suka apabila tiba di Bandung. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami espescially jika anda kali pertama di Bandung.

    Harga murah untuk mengupah pemandu di Bandung adalah 450,000 WPI. Ia adalah untuk Bandung bandar pelancongan. Harga termasuk pemandu, petrol, tol, kenderaan , makanan pemandu dan lain-lain Anda membayar terus kepada pemandu apabila anda sedang duduk dalam kereta. Ini bermakna pembayaran pada hari pertama lawatan. Anda juga boleh membayar di akhir lawatan . Kadang-kadang pada akhir hari.

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.


    CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
    HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
    telefon office : +62 8888 9177 00
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    BalasPadam
  16. NUMPANG IKLAN SIKIT YER :)

    1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


    NEED HOME STAY
    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 82127771086
    whatsapp : +62 82127771086
    email : hendiapenk@gmail.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    PIN BB : 2843E84A zhie shin penk
    http://sopirdibandung.blogspot.com/
    facebook : hendi.apenk@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    cp : hendi
    Reply

    BalasPadam
  17. " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    astri.ryunita@gmail.com


    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera


    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    BalasPadam
  18. Assalamualaikum Blogerrs!!

    Perkenalkan kami

    Chepy Car Tour & Travel Bandung
    Dijamin Termurah se bandung !!!

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    **Dapatkan Discount 20-30 % Untuk hotel bintang 3,4,5
    Dan kami x perlukan deposit untuk hotel yang anda tempah!! (Janji datang .. hehe..)

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    BalasPadam
  19. Assalamualaikum Blogerrs!!

    Perkenalkan kami

    Chepy Car Tour & Travel Bandung
    Dijamin Termurah se bandung !!!

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    **Dapatkan Discount 20-30 % Untuk hotel bintang 3,4,5
    Dan kami x perlukan deposit untuk hotel yang anda tempah!! (Janji datang .. hehe..)

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    BalasPadam
  20. Salam Kenal

    Mohon Maap ikut Share di Blogger Tuan/Puan

    JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    BalasPadam
  21. Perkhidmatan Transport Car Rental/Supir di Bandung Indonesia :

    Syarikat kami adalah syarikat berdaftar di Bandung, syarikat kami menyediakan Khidmat Transport di Bandung & Jakarta.
    Kereta bersih & selesa, Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan. Harga yang murah dan berpatutan, tiada harga terselindung selain dari harga yg diberi pd sebutharga
    (Company Name : PT. Setiawantransport)

    Harga Promo transport termasuk : sewa kereta, upah supir, petrol & parking :

    ** Isuzu Elf (Coster) 12 seater - Bandung City Tour = Rp650 ribu (RM180.00) /perday(8 pagi - 9.30 mlm)
    ** Apv Suzuki @ Toyota Avanza 6 seater - Bandung City Tour = Rp390 ribu (RM107.00)/perday (8 pagi - 9.30 mlm)

    Untuk mendapatkan quotation penuh untuk transport di Bandung Indonesia, sila email kami detail flight ke

    Email add : setiawantransport@gmail.com

    Jika mau berhubung terus dengan iwan boleh telefon, sms @ whatsapp ke
    No h/p Iwan di Bandung : +6281221401090

    PT. SETIAWANTRANPORT Travel & Tour Muslim Pakage (Program Fee & Easy)

    BalasPadam
  22. Pre order bagelen @ brownies kartika sari dan amanda fresh from bandung.
    Whatsapp ina 0192633431

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails