Isnin, 4 Jun 2012

CUCUR PISANG aka CEKODOK PISANG

Cucur Pisang aka Cekodok Pisang

Assalamualaikum... bertemu kembali pada pagi isnin yang cukup cerah n harmoni cuacanyer.. aper khabar semua.. arini sorry bz sikit pepagi dah nak ngadap boss bab minggu lepas boss bz n cuti so arini kenalah report aper yang patut terutamanyer pasal perancangan untuk pelaksanaan Minggu Taaruf Pelajar Asasi.. tak settle lagi dah ader tamu so... nan sambung lagi yer boss.. ok lah jom layan n3 ni dulu.. cucur panas! panas! panas! ha ha ha memang panas2 lagi ni menu bekpes.. kalau nak ikutkan aku tak penggemar aneka menu pisang tapi dah ader stok pisang yang dah ranum tu aku leburkan jadi cucur pisang pagi tadi SK bawa bekal n aku juga.. tuk pas kat kawan2 opis he he he... jom layan menu simple n wangi jek time goreng tu he he he.. bentukpun aneka ha ha ha time senduk tu nak cepat he he he Arini ader pendaftaran pelajar baru untuk kemasukan Diploma n Ijazah Sarjana Muda.. SK terlibat tu yang awal2 dah sampai opis he he he

Cucur Pisang Kalini aku buh gula perang
selain wangi, rasanyerpun sedap SK kata he he he

10 ulasan:

  1. fav husband akak ni... cekodok.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak.. samalah ngan SK.. die suker mkn cekodok pisang neh.. blh geng he he he

      Padam
  2. wah feberet aku jugak ni.. jemput2 pisang minum ngan kopi panas time hujan2 memang umpphh ha ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye ker lina.. meh join.. tapi air kopi ko bawak tau ha ha ha memang nostalgila mkn cekodok pisang ngan air kopi he he he

      Padam
  3. Salam erma.. tun suka sgt cekodok pisang! wat lembik2 mmg sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam akak.. samalah ngan SK.. memang kena berhati bila menggorengnyer bab SK tak mo byk tepung t keras.. tak kena cara menggoreng karang serap minyak lak he he he jom join.. he he he

      Padam
  4. Assalamualaikum Erma,
    Bila tgk cekodok pisang tu, berkata dlm hati dah lama tak buatkan Lisa anak akak tu kuih fav dia...sat lagi nak gi cari pisang lah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. w'salam kak Azian.. wah ader penggemarnyer tu Lisa.. boleh geng ngan SK ha ha ha.. cayalah kak moh taram cekodok pisang gak he he he

      Padam
  5. Sedapnya cekodok pisang...suka makan masa panas2.

    BalasPadam
  6. salam erma
    sedap btl mkn cekodok time panas2 laju jew masuk mulut..x sedar2 dah bbrapa biji ngappp..he hhehee my fav nie:P

    BalasPadam