Salam semua..ok next n3.. dah tak tahu nak buka menu aper he he he.. so aku wat Tahu Poket.. mmm agaknyer semua dah pernah wat kot.. selalu gak wat dulu2 sebelum join blog ni.. n lama x wat.. ni tetiba raser nak wat.. semua bahan berasaskan Tahu so.. kenyang ye tak.. tu yang tetiba teringin nak buat.. selalu kalau kat kg wat menuni tuk orang marhaban... selain mudah kompom termakan.. ye tak.. ringan2 n sedap.. Jom layan menu berbuka kami yang simple tapi sedap..
Cicah ngan Sos + Mayo.. syedap tu..
Sebahagian Kukus..
ppssttt SK pestime raser.. teruja dia he he he
Ok.. Jom aku Syer cara2 nak wat.. Resepi bergambar.. Boleh he he he
untuk Inti..
1. 3-4 keping Tahu Basah (dihancur)
2. + 2 Labu Bawang Besar, 3ulas Bawang Putih, Daun Sup n Bawang,
Isi Udang (semua bahan dicincang/potong Dadu) perasakan ngan garam n gula..
3. + 11/2 sudu kecil serbuk lada sulah
4.Gaul semua bahan ngan sebiji telur sehingga sebati..
Tahu Kering atau Pok Yan.. alah yg selalu lebur dalam kuah Me Kari..
** Potong Dua.. setiap biji
Sumbatkan/ Isi ngan inti... wat sampai habis..
tekan2 guna sudu kecil hingga padat
Ok Goreng hingga masak atau kekuningan.. boleh juga kalau nak kukus.. suma2 sedap..
Ok.. inlah resepi bergambar kita..
SELAMAT MENCUBA
memang zai kagum sebab erma selalu memasak...rajinnyer...
BalasPadamwah wah wah.. syedapnyer.. x pernah mkn.. raser cam tahu sumbat yer?
BalasPadamTo :Zaidah
BalasPadamhe he he jgn dikagumkan Zai.. msk sumer menu lebur melebur.. sonang2.. tgk geng cyber kiter tu.. tak terkejar ngan menu yg syedap n mcm2 he he he
To : Mesra Erin
BalasPadammemang syedap Rin.. lg sedap dari tahu sumbattu.. bleh cuber.. erma dah tepek resepi tu...