Ahad, 17 November 2019

HARI ORENTASI SEKOLAH KEBANGSAAN AZFAR HERYZAL - 16 NOV 2019

 

Azfar Heryzal bersedia di Hari Orentasi SKBSP

Assalamualaikum semua pengunjung-pengunjung Halamanku, apa khabar semua? Alhamdulillah kami sekeluarga sihat2 disini.. cuma tuan tanah ni sokmo kurang stabil kesihatannya.. bukan tak sihat apa.. kadang 'M' tu sokmo la besau atas kepala dia duduk.. 😅😅😅

ok lah perlahan2 kita update story2 tertunggak kita ni ye.. untuk ku abadikan sebagai kenangan...

sebagaimana sekolah2 anak2 u all, pastinya akan ada pengalaman Orentasi untuk pelajar2 tahun 1, macamtu lah kami...  Orentasi SKBSP Azfar diadakan agak awal pada
16 NOV 2019
8.00pg - 12.30thg
BSP
ketetapan kelas sebagaimana senarai nama

pengalaman pertama kami join untuk Orentasi Azfar, Allahuakbar, Allah je tahu perasaan mama n papa.. bukan setakat mama, papa je debar... pengasuh kesayangan Azfar mama Ana pun debar2 juga.. dia lah duk sibuk tanya jadual, senarai nama semua kat kenalan2 guru dan kakak ipar beliau yang merupakan GPK sesi petang..  papa nak ikutkan x de lah over debar macam mama ni... papa dah prepare semua dokumen n keperluan bayaran yuran..
Mama... apa yang mama risau? Addooiii... ada ujian kelayankan kelas.. mana tak risau aduhaaiiii, untuk pengetahuan u all, pelajar2 sekolahni agak ramai.. kapasiti sekelas 43orang dan ada 12 kelas... huhuhu manalah Azfar ditempatkan agaknya ye.. Mama pula tak tidur malam.. hahahahaha... Azfar? mmmm dia cool je, ada dia kisah? yang dia fikirkan... ada tak kawan2 dia masa sama2 Kindergarten dulu.. 
Jom layan pic, sambil kita story mory..

Bersiap 7.30pg 
bersiap awal, walau sekolah belakang umah je, papa x mo jalan kaki.. nak bawa keta, so x mo x dpt parking kalau lewat2

Cepat masa berlalu... dah standart 1 anak mama papa ni.. 
moga pandai bawa diri.. 
sebak rasa bila nak dah besar ni.. lain rasa.. ke makin rasa diri dah tua.. eh.. 

manja mama papa

Alhamdulillah dah sampai sekolah..
dekat je pun.. hihihi

Mama Ana n Kakak Zati belikan Hand Sanitizer Ironman..
siap2 buh kat beg.. sayang sangat..

Langkah yang kuiringi dengan doa.. debar betul mama

Sampai di kelas..
kami biarkan dia memilih meja yang dia nak duduk..

Macam biasa... pilih meja depan... depan meja guru..
sabar je la.. hihihihi
mama x suka meja tu sbb btl2 dpn pintu masuk.. tapi dia tunjuk meja guru.. hahahaha
boleh la Azfar..

Papa ready Q nak serah dokumen kepada guru kelas dan buat bayaran

kurang happy.. tiada sesiapa murid yang dia kenali..
takpe Azfar, harini ujian kelayak untuk ketetapan kelas.. kelas akan bertukar..

kedudukan meja yang Azfar pilih.. sisi depan meja guru.. hihihi

Senarai nama pelajar..
Alhamdulillah.. bila dah semak online.. kita mudah terus tuju ke kelas.. 
x perlu semak senarai lagi

Ujian Kelayakan dimulakan...
bila dah pilih meja depan meja guru, memang jadi tumpuan guru la kan.. hihihi
pelajar2 diberi ujian ringkas untuk menenukan kedudukan kelas..
Good Luck Azfar.. mama n papa ada taklimat di dewan SKBSP

Harini mama n papa pakai kaler coklat..

BFF Azfar semasa di Kindergarten - Hasif, senior setahun dari Azfar..
happy sangat2 memasing yang telah selesai jalani ujian kelayakan tunggu Azfar diluar kelas..
ukhwah yang di tanam oleh teacher2 di Kindergarten..
mama papa rasa terharu..

bersama sebahagian kawan2 Azfar
Selamat Maju Jaya semua...




Tiada ulasan:

Catat Komen