Khamis, 3 Julai 2014

Menu Berbuka 4 Ramadhan 2014


 Menu Berbuka Ramadhan 4.
Mee Hoon Goreng vs Cucur Udang x-press

 Cucur Udang x-press

Assalamualaikum... Next n3 Ramadhan 4... Menu Berbuka yang sememangnya simple n mengenyangkan... Alhamdulillah... Hari neh (2 Julai) Ader Minggu Taaruf a.k.a Orentasi hari kedua Pelajar Asasi... 2.30ptg - 4.30 petang sesi Taklimat Fakulti n sesi menyemak fail biru/ Fail Rekod Pelajar Asasi.. seramai 368Pelajar n semua Warga Pusat Asasi kene turun Padang dan Alhamdulillah semua berjalan lancar n dipermudahkan urusan... Settle sesi tu kami bergegas ke Office lak.. ye lah ramai lak pelajar yang nak ambil slip peperiksaan untuk minggu depan.. fuh.. memang agak meletihkan.. otw balik umah semalam tanya SK aper menu berbuka? walaupun kat kepala neh dah ligat berfikir n menyemak senarai barang yang ader dlm peti ajaibku dirumah tuh... sekali SK jawab ... Mee Hoon Goreng... Horey!!! lega tak yah nak singgah kedai bagai blh terus balik umah jer.. barang semua ader... lega...  

Tang cucur udang semestinya menu aku he he he.. rasa cam nak kunyah2 sebelum berbuka ngan menu berat neh kan... selalunya aku akan wat kepelbagaian cucur atau goreng keladi atau ubi atau keledek atau aper2 lah kalau rajin wat lah bubur he he he.. kalau tak memang menu lebur melebur jer jawabnyer... Cucur Udang neh aku leburkan udang tu dlam cucur sesiap ngan segala rampai, so tak yahlah nak tenggek2 n possing2 udang atas cucur tu lah kan? tu yang panggil cucur udang x-press tu.. ha ha ha nampak bebeno malasnyer yer tak? aperpun menu ni selesai n dapatlah ku pas kat jiran sebelah umah tu... Alhamdulillah.. sedap n mudah disediakan... jom layan menu berbuka kami semalam...

Cucur Udang x-press vs sos istimewa dari melaka.. nyum2

3 ulasan:

  1. Selamat berpuasa...menu bihun n cucur, menu pebret akak tu :)..enak mbaget...

    BalasPadam
  2. Selamat Berpuasa Kembali untuk akak n keluarga... samalah kita kak,.. time2 posa tu lah yang senang n menyelerakan, he he he

    BalasPadam
  3. Halo Bloger Makanan! Gabung yuk!! di myTasteIndonesia.com!!!

    Banyak blog yang telah menjadi anggota dan mendapatkan keuntungan dari publikasi di situs kami. Tambahkan blog Anda di link ini: http://www.mytasteindonesia.com/tambahkan_blog_anda

    Bila ada pertanyaan jangan sungkan untuk hubungi kami di:
    info@mytasteindonesia.com

    Terima kasih,
    Salam myTaste Indonesia,
    Immanuel Kabuhung

    BalasPadam