Selasa, 25 Disember 2012

PERSIAPAN MENJELANG KELAHIRAN - 1

 Shopping time..

Salam semua... dengan permintaan dan persetujuam bersama aku n SK nak mengabadikan kenangan ketika membuat persiapan.. n sedikit luahan perasaan yang aku alami setelah aku menjalani kehidupan baru neh (berbadan dua) akupun tak tahu kenapa.. jom aku syerkan disini sebagai kenangan...

Dalam sibuk menghitung hari.. aku tidak merasa keterujaan.. yang aku bayangkan hanya debaran n takut... takutker aku? resahker aku? sebarang persiapan tuk menjelang kelahiran masih belum kami lakukan.. SK dah risau tak wat aper2 aku lak bila ternampak barangan baby risau lain... takut nak bersalin... sudahnyer memang tak beli aper2.. sehinggalah temujanji ibu mengandung.. usia kandunganku telah masuk 7 bulan.. Dr. nasihatkan kami agar mula membuat persiapan kerana berlaku kelahiran awal... selepas checkup hanya airmata yang menemani aku.. aku sangat takut n berdebar... SK sering tenangkan aku n yakinkan aku yang semuanyer akan.. ok.. sehinggalah SK bawa aku gi shopping...

 SK sibuk memilih ... aku dapat rasakan keterujaannya...
aku hanya duk jauh2 n pegang kamera.. SK minta agar aku abdykan kenangan ni...
aku bersyukur dikurniakan suami yang cukup memahami.. dia tak kisahpun shopping n pilih sorang..
aku senyum memerhatikan walau ditemani air mata.. syahdu tak cerita aku neh... akupun tak tau kenapa..

 Time neh kami kat MYDIN USJ.. memang byk less n pilihan..
tapi tau je lah SK dia cerewat sikit so.. ikutkan jek..

 gambarpun kureng.. aper taknyer aku zoomm.. tak mo ikut dekat2
kenapa aku takut? akupun tak paham..

 neh sebahagian...
t aku n3 SK shopping lagi..
aku ikut gak tapi tak lah memilih2 aku berdoa agar diberi kekuatan tuk shopping sesama SK..
kesian gak mcm pasangan lain mesti dia nak sesamakan? Insyaallah...

 semua gambar2 ni SK yang tangkap..
aku perati sambil layan perasaan hu hu hu sedeynyer...memang cam jiwang kan?

 Aku tak tahu bila SK mula membasuh semua pakaian ini..
yang aku tau dia pesan suh wat n3 untuk baby...
tersentuh betul... aku memang tak tipu betapa SK perihatin n buat semuanyer..
Semoga Allah membalas segala pengorbanan n kasih sayangnya..

 Syukur Alhamdulillah
semoga dipermudahkan segala urusan... Amin..


16 ulasan:

  1. Bestnya nak dapat baby....tgk baju baby terkenang waktu dulu,kalau beli baju baby mesti nak warna putih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. KAk Norzie.. mesti seronokkan kak... bila terfikir nak baby cam seronok... bila terkenang proses ya Allah.. camana neh? takut ader.. ketar pun ader..hu hu hu tapi akak samalah ngan kami memang semua beli warna putih jek... selain senang ia memang kaler yang sgt sesuai n bersih gitu he he he

      Padam
  2. TahniahErma.semoga Allah permudahkannya.jgn takut.Berserah padaNya.Insyallah

    BalasPadam
    Balasan
    1. tqvm CM.. insyaallah amin.. memang berserah n pasrah ni kak.. aper nak wat huhuhu.. blh cam tu.. semoga doa akak dimakbulkan Allah... Amin..

      Padam
  3. seronok bila tgk org shopping baju baby, bagai teringin je..hehe
    akak doakan semuanya selamat,insyaAllah. banyakkan zikir, semoga Allah beri kekuatan utk kita..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Rohah.. tqvm tau.. erma memang takut sgt.. walau org kata pengalaman pertama cam tak tau aper.. tapi debaran erma neh Allah je yang tahu... Insyaallah Amin moga doa akak dimakbulkan..

      Padam
  4. wah seronok tu.. jangan takut.. time kami nak dapat first baby sesama teruja he he he asyik nak ke tempat brg baby.. insyaallah jgn risau kami semua doakan ko n baby selamat.. byk baca al-quran n zikir moga mudah...Amin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lina.. hu hu hu tak tau teruja tu ke mana.. yang pasti takut jer.. tak tau cama sakit.. camana nak kuar baby mcm2 yang difikirkan... insyaallah.. tqvm doakan.. moga termakbul .. Amin..

      Padam
  5. Semoga Allah permudahkan segalanya ye Erma
    mmg kadang2 perasaan gitu ada

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tqvm Chikmimi.. semoga kata2 n doa kengkawan menjadi semngat erma terus berjuang he eh he cam apa jek kan? hu huhu

      Padam
  6. Salam Erma...Semoga dipermudahkan..InsyaAllah xde apa-apa.Apa-apa pun tahniah bakal terima orang baru

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Sue.. tqvm.. teringin dah lama ye lah usia perkahwinan erma dah capai 3thn.. tapi bila memikirkan proses tu masyaallah blh tak tido mlm.. tapi bila terkenang memang dah ader tunggu kelahiran akan ku tempuh jua hu hu hu...

      Padam
  7. Kak Sue.. tqvm.. teringin dah lama ye lah usia perkahwinan erma dah capai 3thn.. tapi bila memikirkan proses tu masyaallah blh tak tido mlm.. tapi bila terkenang memang dah ader tunggu kelahiran akan ku tempuh jua hu hu hu...

    BalasPadam
  8. salam adekku...hehe cumel sungguh erma berbadan dua.alhamdulillah, tahniah erma. bila baca entry erma, ak tak terkejut, pe saje perasaan yg erma lalui, itu adalah normal, ak pun lalui bende yg sama. anak ke3 ritu ingat makin kurang, rupanya makin suspen.tu suma anugerah. insyaAllah, teruskan berpaut harap padaNya. insyaAllah kita jumpa baby nanti yg pastinya cumel mcm mak ayahnya juge. selamat bersalin ye.amin!

    BalasPadam
  9. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://www.nolimitadventure.com/

    BalasPadam
  10. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    BalasPadam