Rabu, 29 Disember 2010

Lemak Pak Choy Udang vs Ikan Bakar n Sambal Belacan Kukus

Lemak Pak Choy ngan Udang

Salam semua... hari sibuk ha ha ha unjuran oh unjuran Pensyarah... hu hu hu..ok... ni nak tepek n3 menu yang mudah n sedap gak sesekali pekena lauk2 mudah ni he he he ok.. sebenarnyer akupun x pernah makan atau masak menu ni.. ntah.. dah x tahu nak masak aper so aku try lebur ngan harapan sedap n mendapat sambutan dari SK... huh memang x menghampakan... SK siap tanya mane dapat menu ni? akupun x tau hentam sajer... ha ha ah tapi memang best.. mungkin ader yang biasa aku jek yang x tahu... masak x lama.. Pak Choy rangup dalam masakan lemak.. memang best.. kemanisan Udang segar terasa...

Ikan Bakar n Sambal Belacan kukus...

Ha.. lawan lauk lemak Pak Choy... senang jek.. golek garam kunyit n rempah sikit... Bako...
memang kombinasi berkesan ha ha ha ayat power bleh cuber..

Sambal Belacan Kukus
ader yang pernah wat? aku pestime wat n pppsssttt sorry aku aku x mkn SK jek mkn belacan.. tapi memang dia kata best... jom aku tepek cara wat Belacan Kukus senang...

Bahan

1 inci Belacan
7 tangkai Cili Api
1 ulas bawang putih
1 biji belimbing buluh

Cara2

he he he jangan gelak ok...

* sumer2 bahan tu taram jek kat atas nasi dlm ricecooker masa nasi tgh warm...dlm 3-5 minit...
* tumbuk cam biaser kalu x de belimbing buluh tu perahlah asam limau tu byk sikit (erma letak 2)
* perasakan ngan garam n guler..
* senangkan... selamat mencuber..

10 ulasan:

  1. wooww...sangat ngam gabungan lauk mu erma..suke suke...dah kecur dah tengok lauk...lapoo

    BalasPadam
  2. sedapnya erma set menu tu...berselera k.mas tengokk...

    BalasPadam
  3. buat unjuran pensyarah tuh jangan lupa letak nama aku kak keh3. anyway, tq blanja kfc! jimat oh jimat! hahahaha.

    BalasPadam
  4. To : Izahdaut
    he he he bleh cuber Zah senang n sedap he he lah lah sian lapo tapi wes enteklah zah..

    BalasPadam
  5. To : Kak Mas
    he he he tu lah kak menambah kolestrol lemaklah katakan he he he tapi memang best

    BalasPadam
  6. To : Mem besor
    ha ha ha mestilah mana blh x letak he he he sama2 doa2 byk lagi rezeki bleh belanja ye tak? jimat? ha simpan duit byk2 cepat kawin ha ha ha

    BalasPadam
  7. Salam Erma, menu yang menambah selera makan hehehe...

    BalasPadam
  8. salam.. sedap tu mkn ngan nasi panas2

    BalasPadam
  9. To : Kak Azian
    Salam akak.. he he he betul kak sesekali mkn lauk cam ni berselera...

    BalasPadam
  10. To : Salina
    betul.. saya setuju...

    BalasPadam