Jumaat, 21 Mei 2010

Sambal Ikan Bilis Tempoyak Cili Api

Sambal Ikan Bilis Tempoyak versi Cili Api

Salam semua..mmmm amacam mengancam tak menu ni... ha ha ha.. sebenarnyer cam biaser ni menu SK.. lama tak wat.. aku? he he he x join tempoyak ni.. tapi kalau wat ok jek.. tapi masa wat kena jadi ninja he he he.. x tahan bau he he he sorrylah yer.. tapi bagi penggemarnyer ok orait..nyum2 SK senyum.. die selalu cam heran camana aku leh wat walau x makan... alah kita wat cincai2 jek.. kalau dia suker tu bonus namanyer.. bukan aper family kita sesumer x makan tempoyak so... tak biaser.. belajar? insyaallah lum lagi..MIL x kisah aku x makan.. die ok jek... dah faham... jom layan sambal tempoyak ku inie...

Sambal tempoyak Ikan bilis..

Khamis, 20 Mei 2010

Brownies lg

Brownies

Salam semua  Selamat pagi n sorry banyak2 kita bz sikit coz kemasukan pelajar baru n skang ngah on orentasi fakulti he he he poning tu.. + kena bagi kelas n settle jadual perkuliahan.. so.. sempat rayau beberaper umah jek.. he he he he n3 berulang? jangan marah ye... menu ni berulang.. selalunyer biler ader request aderlah menu ni... yang senang2 ajek he he.. SK request.. tengok barang2 ader so.. kiter godak jek... he he.. jom join banyak ni.. jangan malu2 ye... resepi? bleh tengok 'sini' ok...

BrowniesKu.. yummy2 coklat

Rabu, 19 Mei 2010

Terung Sambal


Terung Sambal

Salam semua... n3 kalini menu simple lagi dari dapo senang ku itew...ni sayur gandingan ngan ikan 3rasaku itew... nyum2 antara sayur kegemaranku he he he samaada masak sambal atau paceri peewwwiiittt sangat laju ok..sape? sibudak aku nilah saper lagi he he... whatever jarang dapat makan pun.. lebih suker masak sendiri n sayurni bermusim gak kekadang langsung x nampak bayang he he he he jom layan menu ku itew...


Terung masak Sambal..

Ikan Kembung 3 Rasa

Ikan Kembung 3 Rasa

Salam semua selamat pg.. sementara kureang bz mari kita n3 he he he... n3 kalini menu makan malam kami semalam... he he he cambiaser balik umah 6.30ptg so.. mari kita lebur melebur jek ok... senang keje cek... SK ajak nak gi pasar malam... idaklah.. semalam balik umah memang hujan lebat ok.. nak gi pasar malam? kalu berbumbung gagah lah jugak he he he... aderke? boleh camtu? Ok dengan tulang 4 keratni aku melebur menu yang cukup senang n macho... jom layan menu dapo senangku itew....

Ikan Kembung 3 Rasa.. memang puashati bila buat sendiri.. buhlah banyak mana isi rampai die he he he
memang syedap k...


Bahan A

* semestinyer Ikan.. aper2 Ikan - Ikan Kembong

Bahan B
B1
*3 ulas Bawang Putih         - Dikisar
*3Ulas Bawang Merah       -Dikisar
*1 inci Halia                       - Dikisar
* 2 sudu cili kisar (boh)
* 3 sudu Sos Cili
* 3 sudu Sos Tomato
* 1 sudu Sos Tiram

B2

*1Labu bawang besar  - Potong Dadu
*2 batang serai             - Dimayang
*4-6 tangkai cili api      - Dimayang
*Nenas                        - Didadu
*Buah Tomato             - Didadu
Cara2
  • Tumis Bahan2 yang telah dikisar + B1.. tumis sehingga masak dengan api yang sederhana. masukkan serai, cili api n bawang yang telah dimayang n potong dadu... setelah sebati n wangi + nenas n tomato dadu n tunggu seketika.. perasakan dengan sedikit garam.. n boleh di siramkan ke atas ikan tadi...
  • Selamat mencuba ye... senang jek..



Selasa, 18 Mei 2010

Sotong Masak Halia


Sotong Halia

Salam semua.. next n3 ni menu makan malam kami yang cukup simple n menyelerakan.. sebenarnyer aku terbalik lewat...he he he bukan selalu camtu ke? he he h sesampai umah Sk dah settle umah n masak nasi yahooo.. aku tinggal lebur lauk pauk jek yang ringkas n cepat... so aku habiskan stok sotong yang bertapa kat peti ajaib tu n lebur masak halia.. senang kan.. jom layan menu senang ni...


Sotong masak Halia.. selera Sk makan..


Pizza Tuna

Pizza Tuna

Salam semua.. selamat pagi..mmm n3 bf kami pagi ni Pizza Tuna wah wah wah panas lagi u... he he he.. sebenarnyer lama gak aku x mempizzakan diriku ini he he he malas: bukan malas tapi kurang rajin he he he SK senyum jek.. memang kami dah lama x jamu pizza.. Pizza Hut? mmm usahlah.. agak bz dari akhir tahun lepas lagi.. he he he..mmm resepi.. boleh tegok resepi yang dah tepek menu lepas he he boleh camtu? kira ok lah ye...jom layan menu pizza ni.. yang penting syedap yang struktur roti yang sangat lembut n gebus..

mmm struktur roti yang gebus... he he he nak cepat.. canaipu tebal2 he he

Pizzaku sebelum kebakaran

mmm dah syiap ni meh...jangan malu2 kita bf sesama..

Isnin, 17 Mei 2010

Telur Puyuh Masak Sambal

Telur Puyuh masak Sambal

Salam semua.. next n3.. menu sarapan pagi yang sangat simple... he he he arini sarapan nasi lemak n lauk telur puyuh masak sambal.... menu x n3 kita n3 lauk... jek.. boleh camtu? he he he he... menu ni request SK.. yummy n syedap he he he senang kejekan he he he jom layan..


Telur Puyuh masak Sambal ku...

Nasi Ayam Goreng

Nasi Ayam Goreng

Salam semua.. selamat pagi n selamat hari Isnin... Terlebih dulu erma nak ucapkan ''SELAMAT HARI GURU '' kepada teman2 kenalan maya yang bergelar guru, K.Hana n K.Zana dan sesapa sajer n Tak lupa kepada semua Suri2 Isteri2.. kerana u all semua Guru kepada anak2 anda... guru 24 jam tu kekadang orang panggil guru x berbayar he he he he.. segalanyer bermula di rumah kan.. kan.. kan..
Ok.. n3 kali ni merealisasikan list menu dari izzahmuffin rajin he he he tq dah cuba memang syedap.. tapi sorry coz dah derhaka sikit resepi tu he he he.. whatever sesapa yang lum cuba leh cuba.. mudah cepat n syedap... ppsssttt SK kata.. sangatlah sedap.. cayalah Izzah tqvm bebeh..
jom layan resepi.. izah halal ye cnp..

Set Nasi Ayam GorengKu
bersama Acar n Cili...yummy syedap tau...

Nasi Ayam Goreng

Bahan-bahan:
  • 1 sudu rempah kari
  • 2 sudu sos tomato         (erma tambah)
  • 1 inci Halia                  - Tumbuk Kasar
  • 4 ulas bawang merah   - Tumbuk Kasar
  • 2 ulas Bawang Putih    - Tumbuk Kasar
  • 1/2 labu bwg Besar     - Potong Dadu
  • 2 inci kayu manis
  • 2 biji buah pelaga
  • 3 kuntum bunga lawang
  • 1/2 cawan susu cair
  • sedikit kiub ayam
  • garam lada hitam
  • daun ketumbar
  • 2 cawan beras basmathi - cuci n toskan
Cara2
Panaskan minyak, tumiskan bunga lawang, kayu manis, buah pelaga n bahan yang ditumbuk dengan serbuk kari hingga wangi.
Masukkan beras kacau hingga sebati atau mesra bahan2 tadi.
Tuangkan susu cair n 5 cawan air
susunkan ayam goreng diatasnye, masukkan garam n kiub ayam. masak nasi hingga masak..




Sabtu, 15 Mei 2010

Sayur Campur Idaman

Sayur Campur

Salam semua next n3 k... he he he sayur campurni ku gandingkan dengan Sotong tumis asamKu itew... ok? memang ok tang sayur memang x tolak... penggemarnyer ader disini k... jom layan menu simple kami... sorry kengkawan... kami ader jemputan nak Ke Subang nun...

Sotong Tumis Asam

Sotong Tumis Asam Jawa

Salam semua..n3 kalini menu makan malam kami cam biasa yang senang2 ajer yang penting kita kenyang he he he.. his semua suri2 penyeri rumah tangga akan senyum riang bila masak menu ikut suka n yang mudah2 n cepat disediakan... di samping memudahkan kerja ia juga menjimatkan masa cam aku he he he.. bila tengok peti ajaib terus keluar menu kan senang tu.. syukur coz SK memang x cerewet tang makan ni.. yang penting syedap... jom layan menu mudahku itew.. pernah wat? bleh cube2.... sebenarnyer ada sejarah menu ni... ceh buka storylah pulok.. dulu time aku kecik2 aku teringat yang arwah abah pernah request masakan ini... n aku cukup suker.. bila dah besar2 aku test wat sendiri... n yang nyata setelah abah meninggal mak memang x pernah masak menu ni lagi? nak tanyer.. idak ler.. x sampai hati.. n hasilnyer alhamdulillah serupa cam yang aku pernah rasa dulu... terer tak.. mana taknyer senang jek... he he he

Sotong masak Asam Jawa...

Jumaat, 14 Mei 2010

Steamboat versi AKU

Bahan n Rampai Steamboatku

Salam semua.. selamat Hari Jumaat yang muliani... he he he n3 kalini menu makan malam kami...pppssssttt kan dah gitau semalam he he he.. sebelum tu sorry morry coz gambar kureng sikit he he he maklumler x beli lagi senapang cam K.Hana nun.. nak pinjam jauh lah pulok he he he soory k.Hana... Ha.. dah teringin kena wat.. dolu2 kalau kat Bangi ni ader sebuah restoren Nelayan... dah tutup pun 4thn yang lalu so... abaikan.. naka mkn steamboat? x tau kat mana so kalau nak mkn kenalah wat cara sendiri jangan gelak ok.. yang penting suksess he he he jom layan menu steambot ni...

Tom Yam

Selalu kalau wat stembot ni rebusan Tomyam menjadi pilihan berbanding Sup.. nape? sebab dia kick n power sikit.. terpulanglah yer..

Ha tu dia set Steam Boat kami..
jangan gelak ok.. aku taram jek kat dlm ricecooker he he he tapi memang praktikal he he he
lebur2 celup2 nyum nyum.. jangan mare...


Memang syedap

Khamis, 13 Mei 2010

Telur Dadar Special


Telur Dadar Speciall

Salam semua next n3 he he he menu telur dadarni gandingan dengan Padprik Sotongku itew he he he aper yang speciall? kalini aku leburkan hirisan jejari sotong n tambah sedikit susu segar... yummy tak bunyinyer.. tapi tuk kurangkan kolestrol he he goreng kat kuali nonstick so.. ok what he he he.. sangat syedap n berbaloi tu he he he.. jom layan menu simple dapo senang ni he he he...



ngah proses goreng.. colorfull tu.. cam pizza gitu he he he..

Padprik Sotong

Padprik Sotong

Salam semua.. n3 kalini menu makan malam kami.. cam biase simple2 jek... napa? hu hu hu ingat nak balik awal... skali hujan turun dengan lebatnyer so... balik lewatlah di samping wat keje2 yang patut he he he.. Ok.. sebenarnyer plan asal nak wat tomyam he he he.. tetiba jek x jadi...ppsssttt plan nak wat steamboat mlm karang he he he boleh camtu... so tukar plan lak wat padprik Sotong he he he teringat masa rayau umah Ika.. huh teringinlah pulok... kebetulan ader stok sotong n segar2 tu jangan marah he he he.. so lebur n siap.. senangkan.. jom layan..  resepi mudahni..

Padprik Sotong..

Bahan-bahan A

  • 3 Ulas Bawang Kecil

  • 1 Ulas Bawang Putih

  • 1 Labu Bawang Merah (Dimayang)

  • 3-5 biji cili Api (Ketuk)

  • 1 btg serai

  • 3-4 helai daun limau purut (dicarik)

  • 2 sb Cili kisar/ cili boh
  • 3 sb Sos Cili
  • 3 sb Sos Tomato
  • 1 sb Sos Tiram
  • 1 sb Kicap Manis
  • sedikit garam..
Bahan B
semestinyer aper yang ader di peti ajaibku itew he he he
  • Sotong
  • Bunga Kobis
  • Brokoli
  • Lobak
  • Kacang pies
  • Kobis
Cara2
  •  Tumiskan bawang kecil n putih yang telah dikisar sehingga wangi + cili kisar +sos cili +sos tomato + sos tiram n serai... tumis hingga masak n masukkan sedikit air.. biar sehingga mendidih...
  • + sayur sayuran + kicap manis + cili api yang diketuk +SOTONG + bawang yang dimayang + daun limau purut.. perasakan n siap... senangkan.. he he he boleh cuber ok..

Rabu, 12 Mei 2010

Ikan Goreng vs Cicahan Kicap

Set Ikan Goreng vs Cicahan Kicap

Salam next n3 ok... cam biaser kalau dah masak tu mesti yang cepat n senang2 jek.. ikan goreng ni aku gandingkan ngan Urap Kacang Botol vs Toyeh ku itew.. boleh camtu? menu makan mlm yang cukup simple n mudah disediakan... sesekali makan menu kampung ni memang bertambah makan... mana tak sihat si budak aku ni... ok.. jom layan menu simple makan malam kami ni...

Ikan Goreng vs Cicahan Kicap..

Urap aka Kerabu Kacang Botol vs Taugeh

Urap Kacang Botol vs Taugeh

Salam semua... mmm lama tul tak wat urap he he he boleh camtu... Istilah pelbagai.. kalau belah Selatan panggil Urap.. belah pantai Timur panggil Kerabu.. whatever sama makna cuma kalau Urap Jawani selalu buh cekur... aromanyer yang mengancam he he he wangi n membuka selera... selalu aku kalau wat urap mesti daun ubi.. tapi mana nak gapai kalau tak tunggu hujung minggu pasar mlm atau pasar tani? so SK kata wat kacng botol vs taugeh pun ok... so balik kejer silat jap n tara terhasillah Urap ni.. banyak tu.. mendapatlah jiran sebelah umahku itew he he he.. xleh simpan lelama biaselah dari x terabih baik kita panjang2kan menu ni...jom join banyak tu..

Urap Kacang Botol vs taugeh..

Selasa, 11 Mei 2010

Sayur Goreng Sos Tiram

Sayur Campur masak Sos Tiram

Salam.. n3 ni sayur campur masak Sos Tiram gandingan ngan Sambal Udang PetaiKu itew... senangkan keje ku ini tu yang siap cepat he he he he jangan mare sifu2 ku he he he.. selalu akan makan sebelum kul 8 kalau balik x lewatlah.. pppsssttt bertambah SK makan maklumler hujan2 ni selera ngan menu yang panas n pedas itu.. tang sayur ni yang x tahan tu... feberetku brokoli he he he.. jom layan menu dapo senang ku ini..


Sayur Campur goreng Sos Tiram..

Sambal Udang vs Petai

Sambal Udang Petai

Salam semua next n3 ni menu makan malam kami yang sangat simple n mudah disediakan... he he he menu ni request SK semalam lagi... aku sangat sibuk semalam sampai SK hampir nak ubah fikiran hu hu hu.. SK call kul 5.45otg tanyer, balik kul braper n nak ajak makan kat luar.. time tu hujan sangat lebat so aku balik lewat sikit di samping timbunan keje... x tau naper... tepat kul 6.15ptg hujan berhenti n aku terus rojer balik.. x perasan SK.. sampai umah SK x balik lagi n aku terus bersilat kat dapo... 6.50 SK balik dah terhidang... fuh lega... rupanyer SK risau aku bz lwt balik so dia ajak mkn luar he he he.. Aku lak kalau masak menu sesenang bleh ler siap cepat...he he he.. pppsssttt sebenarnyer aku kureng tang petaini.. tapi layan jek menu SK ni... aku akan makan petai kalau bebetui teringin.. tapi moralnyer kena kuar masuk toilet atau muntah2 x tahan kot he he he jangan marah bg penggemarnya.. tapi SK kata syedap.. he he he ngan Udang yang segar2 n besar2...


Sambal Tumis Udang Petai

Mee Goreng Udang vs Telur Dadar

Set Mee Goreng Udang

Salam semua selamat pg... dah bf? Harini agak lapang so pepagi kasi n3 menu sarapan kami... cam biaser.. bila kuar menu kat dapo ermaheryzalni pastinyer menu yang senang2 ajek... ok, n3 menu kalini menu bf.. mee goreng udang.. n sempat lak aku dadarkan telur...pppsssttt selalu sangat wat telur mata sesekali tukar persembahan he he he.. sangat sedap ngan udangku yang lepak manggis tu.. seksi gitu... jom bf..


Mee Goreng Udang vs Telur Dadar

Isnin, 10 Mei 2010

Kad Ucapan Hari Ibu dari K.Atie & k.Yatie

Dari : K.Azatie

Dari : K.Azatie


Dari: K.Yatie

Salam semua... fuh jauh tu nak hangkut kad Ucapan ni..dari kak atie cayang nun Perak n naik kapal terbang ke US tuk gi umah kak yatie73 he he he berbaloi2 bab sangat cantik... Tapi sebenarnyer..????? Layak ke aku menerimanyer? Siapalah aku? Ibu? blum lagi aku melalui detik2 pengorbanan sebagaimana yang BondaKu n kalian lalui... Tapi aku terima dengan senang n bangga kerana ader yang sudi bagi n ingat kat aku... Aku anggap tuk anak2 didik di Pusat Asasi.. yang banyak berkongsi masalah n sering dibimbing... hu hu hu terharu lak... Mekasih banyak n nak Ucapkan Selamat HAri Ibu juga tuk kakak2 ku itew.. moga sabar n tabah menjadi Ibu Mithali... Kalian InspirasiKu....

Sayur Goreng Kicap

Sayur Kobis n Lobak Goreng Kicap..
Salam he he he next n3 he he he sayur simple nipun nak n3 he he he bkn aper.. saje jek kata syering is caring ha ha ha yeke gitu.. what ever kami memang  mesti ader menu sayur n pelbagai menu gaya n cara masakan he he he.. yang penting selesai n erk.. he he he kenyang.. ok jom layan mata ngan sayur simple ku ini..

Ikan Cencaru Bakar Sumbat

Ikan Cencaru Sumbat n Bakar..

Salam semua... selamat hari Isnin... sory semua... arini sesangat bz x sempat bukak pintu umah.. apa lagi nak rayau umah kawan2 semua... musim exam baru berakhir... kemasukan pelajar baru bermula.. erma pulak baru settle key in markah pelajar.. he he he... Ok buka story menu n3 ni... ni lauk semalam...makan mala gitu... x tau nak masak aper.. ader lak stok kelapa parut kat umah tu yang taram wat menu Ikan caru sumbat ni... bakar pun atas kuali leper tu jek he he he senang citer kan... jom.. sesekali makan menu2 senang n memang laku... n.. cepat jek.. wat pun x banyak maklum ler kami berdua jekkannn he he he x yah mintak lah dah habis he he he..

\
Ikan Cencaru Sumbat n Bakar

Ahad, 9 Mei 2010

Kad Ucapan Selamat Hari Ibu

Kad Selamat Hari Ibu

Maaf kerana lambat tuk mengucapkan "SELAMAT HARI IBU" kepada semua teman2 n kenalan2 blogku yang bergelar Ibu atau bakal Ibu... weekend minggu yang amat bz bagi ku.. penuh ngan agenda.. Tapi aku x lupa telefon n Ucapkan Selamat Hari Ibu kepad BondaKu di Kg... Bagi yang telah kehilangan Ibu... janganlah sedih x dapat meraikan.. ader lagi cara.. byk hadiahkan doa n zikir padanyer.. mereka sering menanti doa dari anak2 yang Soleh n Solehah...
Selamat Hari Ibu ku titipkan kepada BondaKu Hajah Aminah bt. Hussin
Sesungguhnyer Bondalah Ibu, Bapa, Guru, Teman n SahabatKu diwaktu Senang n Susah... Setelah ketiadaan AyahKu.. Bondalah tempatku bermanja.. semua perkara kami kongsi bersama.. sangat selesa.. dari segi masalah kerja maupun peribadi... Sangat tenang bersama... Hadiah sempena Hari Lahir n Hari Ibu Kami akan bawa Bonda bercuti seminggu ke Langkawi he he he tunggu...
Ucapan Selamat Hari Ibu juga untuk Ibu MertuaKu Pn Zaiton Hanim bt. Samsuddin
weekend MIL n FIL datang ke Umah ku untuk mrlawat pakcik yang berada di Hospital Kajang.. kami sambut Hari Ibu bersama..
"Bonda.. terima kasih kerana mendidik n membesarkan SK dengan sempurna sehingga menjadi seorang Suami yang Soleh, Penyayang, Penyabar n Bertanggungjawab ke atasKu.. Hanya Allah yang dapat membalas segala budi n jasamu... terima kasih juga kerana menyayangi n menerima diri ini sebagai anakmu n sebahagian dari keluargamu"....
Kami merancang akan membawa keluarga SK bercuti seminggu juga ke Langkawi tunggu...




Jumaat, 7 Mei 2010

Nasi Goreng

Set Nasi Goreng

Selamat Hari Jumaat semua... semua mesti dah bf.. camtuler ngan aku he he he..dipagi jumaat yang hening ni.. wat menu simple2 jek.. n tapau gi kejer.. ni sebenarnyer aku baru lepas join usrah... setiap jumaat kul 8.00pg.. pagi tadi bangun awal sikit so teringat hari Jumaat rehat lama so sarapan berat2 sikit.. x lah lapar sangat.. kami jarang lunch.. ok jom layan menu sarapan pagi yang simple...

Nasi Goreng vs Telur mata n Keropok... jom.. join..

Khamis, 6 Mei 2010

Mee Goreng Basah

Mee Goreng BasahKu

Salam semua... fuh arini sangat banyak kerja n bz... so aku balik kul 7.30mlm... n menu makan malam n3 kali ni pastinyer menu yang cepat n senang disediakan... SK plan makan luar coz diapun balik lewat tapi... aku dah tak larat aper lagi nak keluar.. so balik aku terus melebur n SK balik... semua dah settle.. yahuuu senang kejer.. SK ok orait jek.. so lepas kendiri n solat kami makan sesama sambil tgk nenek Kebanya... SK kata.. syedapnyer yang... he he he.. aku kalau wat mee goreng basahni banyak versi.. cuma kalini aku wat lain sikit... yummy.. memang syedap.. jom join... jangan malu segan...

Award Dari Kawan2 Siber n Tag

 
Tara... he he he first.. jangan mare he he he he lambat tepek.. bukan tak sudi.. angkut dah awal2 dah tapi tang tepek tu x sesempat lagi... tapi sumpah happy... rasa diri diingati n Dihargai gitu he he he... Sangat2 terharu atas pemberian n ingatan Kalian... sebenarnyer cam tak layak jek ngan award2 ni.. maklumlah erma masih baru dlm arena ni n x sehebat kawan2 n sifu yang lain... selain aktif, mereka sangat kreatif n rajin ngan resepi2 power n baru... erma? he he he yang sedang2 n senang2 ajek he he he... wahatever tq vm 4 all.. kerana bagi semangat n galakan... cecewah..betul tau... he he he kebetulan 3 org bagi award sama tu yang tepek sekali.... amacam ok tak...
award dari K.e-na


Lagi award dari Izzahmuffin comel yang rajin itew
malu bile taiko2 bagi award ni...pppssstt kembang idung he he he he
Happy2 n tak lupa skali nak jawab soalan2 macho dari K.AtieKu itew...harap2 memuaskan dengan jawapan ku ini...


1. Thank and link the person that give you the award.
Erma nak ucapkan mekasih kepada K.AtieKu Sayang kerana sudi memberi award kepada umah mayaKu yang masih setahunjagung n serba kekurangan ini... alah k.Atie yang selalu buat leleh ngan masakan lauk pauk kampung tu... rajin memasak...

2. Past this award to 10/20/30 all bloggers you've recently this cover..
Alamak.. tak tersenarai.. ikut cikgu lah list 10 jek boleh...
-Izzahmuffin
-K.Hana Jepun
-Ika
-K.D
-K.Shiela
-K.Dayang Jack
-K.Azian
-Mas
-K.ena
-Kepada sesiapa yang mengunjungi blog ni.. n kepada sesiapa sahaja yang sudi.. jangan malu n segan... jemput2 angkut award ni.. ye...

3. Terus Skip soalan ye... State 7 things about your self
  1.   Seorang Isteri aka menantu tunggal (SK anak tunggal)
  2.  Anak bongsu daripada 5 org adik beradik
  3.  Seorang yang sederhana (semua sudut) he he he
  4.  Seorang yang bekerja..makan gaji jek..
  5.  Suker memasak yang senang2 he he... boleh camtu...
  6.  Suker bercuti kat pulau2 tenang gitu di samping makan2 seafood
  7.  Suker keindahan n yang cantik2 (semua orang samer kan?)
Ok... camana ok tak jawapanku itew.. harap2 menepati.. kepada sesiapa yang menyinggah, mengunjungi umah ni harap2 sudi ambil.. walau nama x terlist... bukan x ingat tapi tak terlist ramai tu... sangat ambil hati.. sudi2 angkut ye... sayang u all...